Me’n vaig al nord, i altres prejudicis

 

Me’n  vaig a Euskal Herria, me n’hi vaig i m’hi quedo. I si bé al bloc no n’havia dit res, el cert és que fa un temps que estava decidit. Recordeu que per setmana santa vaig escriure Marxo a Euskadi? Era per trobar pis, demà m’establiré en un dels que vaig veure. I si bé per aquí no n’havia dit res, fora si. I què m’he trobat? Prejudicis i rebuigs. Quin fàstic d’estat espanyol!

# D’entrada m’he afartat de sentir "te’n vas al nord?". Doncs no, no me’n vaig al nord, jo, me’n vaig aproximadament a l’oest-nord-oest. Per què tothom m’envia a Occitània? Serà per derecho de conquesta, perquè no crec pas que quan un català em diu que Euskadi està al nord prengui com a referència ubicativa la Península Ibèrica en tot el seu conjunt. És a dir, "t’en vas al nord" és un prejudici espanyol i espanyolista (des del moment que dir-ho esdevé incongruència).

# I no només això. Què hi faré, al "nord"? Si puc estudiaré èuscar. Però sabeu què? Valga’m déu quina bogeria és això! Molta, molta gent em diu que el basc és molt difícil. Tornem-hi, amb els prejudicis. El súmmum va ser quan m’ho va dir el director de l’empresa on fins fa uns dies prestava servei. Ell és un català fill d’Alemanya, i quan em va intentar espantar amb això li ho vaig haver d’etzivar: "A mi m’ha de costar el mateix aprendre èuscar que aprendre alemany, perquè totes dues llengües són totalment diferents a la meva". O no? "Diferent és intentar aprendre una altra llengua romànica, però des del moment que et ve tot de nou no n’hi ha de més difícils o menys". I és que una llengua es complicarà més la vida amb gramàtica, o donarà més dificultat amb la fonètica, o el que vulgueu, però a priori dir que el basc és difícil és una bestiesa.

# I encara ens trobem prejudicis més greus… el basc no serveix per a res. No ho heu sentit a dir mai, això?

 

Marxo de veritat. No tindré Internet, al principi… Així que tard o d’hora retornaré. Això sí, des de la biblioteca podré visitar els vostres blocs; no així el meu, que en llocs públics més val dissimular.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

10 comentaris a l'entrada: Me’n vaig al nord, i altres prejudicis

 1. eva diu:

  ei!!! doncs que vagi molt bé el viatge al nord jejeje, es broma, que vagi bé el viatge (això no ho és) 😉
  sí, realment hi ha molts prejudicis, però bé, ja se sap que hi ha gent que està al món per que hi ha d’haver de tot…
  en fi, t’esperarem aquí per que ens tornis a “deleitar” a través del teu fotolog i des d’euskadi!

 2. Marta diu:

  Ostres!

  Et trobarem a faltar, aviam si trobes una manera de connectar-te a internet en un lloc no-públic i et podem seguir llegint.

  Espero que et vagi bé!

 3. atzu diu:

  Això dels prejudicis és força inevitable amb qualsevol aspecte, no ? En fi, un bon tema per treure molts posts.
  Esperem que aviat puguis instal.lar-te un adsl i ja tornaràs a estar amb nosaltres.
  Molt bona sort en aquesta nova empresa ! i si trobes el moment i la manera estarem pendents de les teves cròniques donostiarres !

 4. Núria diu:

  Quan llegeixis el comentari, ja estaràs instal·lat. Desitjo que hagis tingut bon viatge i bona entrada a la teva nova llar. Et trobarem a faltar, però serà interessant aprofitar que aprens èuskar per aprendre’n, també.
  Una abraçada!

 5. Brigitte diu:

  ja t’ho vaig dir, però t’ho torno a dir: bon viatge noi! espero que aquest viatge a un nou país, tan diferent i alhora tan semblant, et sigui profitós.
  Jo espero doncs, saber de tu, abans de anar-me’n a l’Índia, ok? i que m’expliquis com et va.
  Una abraçada i sort!!!

 6. aniol diu:

  Hosti, quina notícia.
  Que et vagi bé per allí. Ara que tenies tant ben decorat el blog… què hi farem.

 7. Ostres, no en tenia ni idea que marxaves a viure a l’estranger. Euskadi és un país molt diferent al nostre. Tinc ganes de que ens comentis les impressions. I em sap greu no haver-nos trobat en persona ja que erem tant a prop, Mataró i Vilassar de Dalt. Aquí seguirem igual, fent país i anant en bici a la muntanya. Avisa si baixes algún dia.

 8. Albert diu:

  Bon trasllat i que et vagi tot molt bé a Euskadi.

 9. No, l’euskara no és tan difícil, ja veuràs! Espero el teu pròper missatge en aquesta llengua. No pateixis, tinc un bon diccionari.

 10. * Peix del Mar,va dir: no pots veure les meves llàgrimes …

Els comentaris estan tancats.