Ahuntza edo nor da Sylvia?

L’obra, d’Edgard Albee, que en català es titula “La cabra o qui és Sylvia?” és una aposta forta per qüestionar la naturalesa de l’amor i el sexe; o així l’entenc jo. El protagonista, un important arquitecte que acaba de guanyar un premi Pritzker, es mostra distret en una entrevista que li fa un amic, el qual se’n preocupa i acaba fent-li confessar que s’ho ha fet amb una cabra de la qual està enamorat. El seu fill, del ram de l’aigua, se les heu amb son pare; qui sempre havia condemnat la seva condició sexual resulta que n’ha fet una de molt més grossa. La dona, en canvi, probra d’ella, conversa hores i hores amb el marit sobre quelcom que sembla absurd. Amb una cabra!

El principi de l’obra és còmic, fa riure i t’ho passes bé. A mida que avança la trama el color canvia i es crea una situació punyent, d’una banda entenent la dona i, de l’altra, per la situació anormal que viu el protagonista. Ha estat una obra interessant i molt fàcil d’entendre. El meu escàs domini de la llengua basca no ha estat cap problema per seguir el transcurs de l’actuació, llevat d’un parell de frases. És, per tant, una obra planera, senzilla, on et fan sortir diferents sentiments. Pel que fa al repartiment, de prou renom: Ramon Agirre, Asier Hormaza, Ane Gabarain i Asier Oruesagasti.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.